Over mij & mijn werk

Ik ben Arabella Ganzeman. Ik help en coach vrouwen die toe zijn aan een volgende stap in hun persoonlijke ontwikkeling. Ik doe dit door gebruik te maken van kleur. Ik haal informatie uit de kleuren die je draagt en niet draagt. Ik geef je inzicht en leer je hoe jij kleur kunt inzetten als krachtig middel bij het realiseren van de verandering waarnaar jij verlangt. Resultaat? Een lichter leven, omdat jij je emoties begrijpt. Een lichter leven omdat jij je blokkades achter je kunt laten en een nieuw perspectief krijgt. Een lichter leven omdat jij je doelen daadwerkelijk realiseert!

Ik houd ervan houdt mezelf te ontwikkelen en het beste uit mezelf te halen. Ik ben optimistisch van aard en altijd in beweging. Ik houd van mensen en wil de wereld graag een stukje mooier maken door aandacht te geven. Ik ben er van overtuigd dat het belangrijk is om verbinding te maken met anderen, maar vooral ook om in verbinding te zijn met jezelf. Via je hart. Voelen waar het knelt, voelen wat je te doen hebt. En dat heb ik gedaan. Na ruim 25 jaar in de sociale volkshuisvesting, in verschillende managementfuncties, gewerkt te hebben heb ik mijn (werk)ervaring geschikt gemaakt voor het primair onderwijs. Naast mijn eigen bedrijf ‘Jouw verhaal in kleur!’ werk ik als schoolleider, in de wereld van ontwikkeling dus. Ook kinderen help ik met kleur! Want kleur gaat direct naar je hart en heeft geen woorden nodig.

Toen ik mijn opleiding als kleurentolk volgde, werd ik meteen gegrepen door de magie van kleur. Ik heb gevoeld dat ik oranje mocht toelaten in mijn leven. Een kleur die op dat moment niet voorkwam in mijn kast. Het was tijd voor oranje, weg van trauma, tijd voor genieten, voor gezelligheid, voor samen delen, voor verbinding en verlangen.

Ik leerde de taal van kleur spreken, om de wereld een beetje mooier te kleuren. Ik verdiepte me in de  Colour Comfort Methode en in Colournostics. Prachtige methodes die werken met de psychologie van kleur.

Toen ik die taal van kleur eenmaal sprak, wist ik ook waarom ik zo van olijf/limegroen houd. Lime staat voor groei en ontwikkeling. Limegroen is de kleur van je vleugels uitslaan, van kennis vergaren en vooral niet stilzitten. Het is namelijk ook de kleur van voorbij gaan aan mijn grenzen omdat ik zo van geniet van ‘groeien’.

Ik heb geleerd wat het effect is van kleur en welke taal en betekenis erbij hoort. Ik ken de positieve betekenis en de negatieve betekenis. Die kennis zet ik graag in voor jou, zodat jij de veranderingen die jij zo graag wilt in je leven waar kunt maken!

Hoe ga ik te werk?

Kleurcoaching draait om jou. Tijdens een één op één sessie kijken we naar je lievelingskleuren van dit moment, want die zeggen iets over deze fase van je leven. En misschien zijn er wel kleuren die je je hele leven al mooi vindt. Ook die kleuren zeggen wat over je. Welke kleuren heb je in je kast, en welke in je huis? Welke kleuren missen er in je leven op dit moment, en wat zegt dat? Wat zijn balanskleuren en hoe kun je die gaan gebruiken. Je krijgt van mij informatie over wat de kleuren zeggen over jouw persoonlijkheid en je krijgt van mij een advies over kleuren die jou kunnen helpen om jouw droom waar te maken, om de verandering te realiseren waarnaar je verlangt. In een één op één sessie komen ook je blokkades aan bod, maar de focus ligt altijd op het verlangen en hoe je daar kunt komen!

Leer en ontwikkel je je beter in een groep? Dat kan ook. Ik heb ook een groepsprogramma ontwikkelt, waarin je aan je eigen doelen kunt werken èn de steun & support van de groep krijgt. Een fijne manier om te werken aan je innerlijke groei.

Ik wens je….heb interesse in jezelf, kom in actie, laat kleur je helpen en groei uit tot de fijnste versie van jezelf! Want hoe meer je werkt aan je zelfvertrouwen, het geloof in jezelf en in je eigen mogelijkheden , hoe leuker je leven zal worden en hoe meer je zal gaan stralen. En daar werk ik graag aan mee. Je hoeft het namelijk niet alleen te doen!

Yoga Nidra

Onlangs rondde ik ook een opleiding af tot yoga nidra docent. Wat een prachtige reis was dat! Een rollercoaster aan ervaringen. Ik heb geleerd om alles wat zich aandient toe te laten, om me over te geven en mezelf te laten helpen, door het universum. Zonder oordeel. Is dat dan gemakkelijk? Nee, zeker niet. Maar oefening baart kunst!

Wat kan yoga nidra voor jou doen? Het helpt en heelt. Jij hoeft niets te doen, want je volgt mijn stem door een opname die ik voor jou inspreek. Jij ligt comfortabel op een matje onder een dekentje, op je eigen bank of in je bed. Yoga nidra helpt je beter en dieper slapen, is goed voor je concentratie, geeft meer rust, creativiteit, energie en het versterkt je immuunsysteem. Daarnaast helpt yoga nidra tegen angsten, depressie, burn-out, en zelfs tegen een hoge bloeddruk en hart- en vaatziekten.

Wat zeggen anderen?

Ik merk dat ik sinds de coachsessie veel bewuster mijn kleuren kies en écht nadenk in welke kleur ik ‘zin’ heb. Ik weet niet wat het altijd betekent, maar voor mij is het heel fijn om te weten dat kleur me kan helpen. En dat het goed en fijn is om daar bewust mee om te gaan. Ik geniet nu van kleur in mijn leven. En het wordt alleen maar meer! Er ontbreekt nu geen enkele kleur meer in mijn kledingkast, de collectie lippenstift is ongeveer verviervoudigd… en ik vind het prachtig! Arabella, super bedankt voor jouw fijne coachsessie en voor alle inzichten die ik heb gekregen. Ik ben er enorm blij mee!

Loes van Stratum

Arabella is een liefdevolle & krachtige vrouw, met betrokkenheid stelde ze vragen en nam ze de tijd om mijn kleurenverhaal te vertellen. Zo bijzonder omdat het me veel helderheid gaf over waar ik sta in mijn leven, welke keuzes ik heb gemaakt in het verleden, maar ook welke kleur ik nodig heb voor de toekomst om meer groei te creëren en mijn dromen te realiseren. Kleur je leven!

Angelique van de Ven

“Er schuilt meer achter kleur dan we zien…..”
Deze zin geeft precies aan wat het is. Mijn persoonlijk verhaal werd weergegeven in kleur. De keuzes die ik soms bewust maar meestal onbewust heb gemaakt, worden in beeld gebracht en gaven mij inzicht.
Arabella doet dat op een hele prettige en persoonlijke wijze waardoor ik uiteindelijk zelf kleur bekende.
Een ervaring die meer met me doet dan ik in 1e instantie had gedacht.
Arabella bedankt !
🧡

Jeannie Coopmans

%d bloggers liken dit: